Muut tilat

 

Porrashuoneet ja käytävät

Porrashuoneet ja -käytävät kuuluvat kotirauhan piiriin. Tavaroita ei saa säilyttää porrashuoneissa ja siellä tulee liikkua mahdollisimman melutta. Huoneistojen tuuletus porraskäytävään kielletty.

 

Varasto

Jokaisella huoneistolle kuuluu varastotila.Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja polkupyörille on kohteissa yhteiset säilytystilat.

 

Sauna

Jos talossa on yhteissauna täytyy varata saunavuoro asuntotoimistolta ja maksaa vuokran yhteydessä saunan käyttömaksua, jotta saunaan voi mennä. Saunavuoro kestää tunnin, eikä saunalle voi mennä etuajassa ja sieltä täytyy poistua täsmällisesti ajallaan. Kaikkien saunojien vastuulla on huolehtia siisteydestä, eikä saunalle saa jättää tavaroitaan. Jätä saunatilat sellaiseen kuntoon, kun itse haluaisit niiden olevan sinne mennessäsi.

Älä sammuta kiuasta heti saunomisen jälkeen ja tuuleta huolellisesti, näin vältämme kosteusvaurioita. Kylpyhuoneen ja lauteiden huuhtelu suihkuttamalla lyhentää puurakenteiden ikää ja huonoimmassa tapauksessa aiheuttaa puuosien lahoamista ja jopa homevaurioita. Saunatuoksut kielletty.

Sauna on tarkoitettu vain talon asukkaille. Saunavuoron vaihtaminen tai varauksen lopettaminen ilmoitetaan myös isännöitsijälle.

 

Pesutupa

Joissakin kiinteistöissä on pesutupa asukkaiden käytössä. Pesutuvan käyttö on maksutonta. Tutustu pesutuvan käyttäjille suunnattuihin ohjeisiin. Muiden, kuin talon asukkaiden pyykkien pesu ja kuivaaminen on talon tiloissa ja koneilla ehdottomasti kielletty. Tutustu huolellisesti koneiden käyttöohjeisiin. Käytä pesupussia sellaisten vaatteiden pesuun,joista voi irrota konetta vaurioittavia osia. Mattoja tai vastaavia ei saa pestä kiinteistön pesutuvassa, koska pesutuvan pesukoneet eivät kestä.

 

Yhteisten tilojen käyttö – ja siisteys

Kaikkien yhteisten tilojen siisteydestä tulee jokaisen asukkaan huolehtia ja jättää tilat siistiin kuntoon. Asiaton oleskelu yhteisissä tiloissa kielletty. Käyttäjän tulee huolehtia yhteisistä tiloista ovet lukkoon ja valot pois.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin kiinteistön kaikissa yhteisissä tiloissa, myös hisseissä ja porrashuoneissa. Tupakantumppeja ei saa heittää parvekkeelta alas tai jättää piha alueelle.

 

Pihapiiri

Pihapiirin siisteydestäkin tulee jokaisen asukkaan kantaa vastuunsa. Pihassa ei tule säilyttää turhia tavaroita, eikä polkupyöriä tai muita saa jättää kulkuväylille tai seinustalle. Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja polkupyörille on kohteissa yhteiset säilytystilat. Talvikautena on hyvä säilyttää pyörät pyöräsuojissa poissa lumenluonnin tieltä.